jazz_recreatie
JAZZ RECREATIE

Jazz recreatie

Ben je gek op muziek en bewegen en wil je écht leren dansen? Kom dan naar onze jazzdanslessen. Vanaf de kleuterleeftijd tot ver boven de 50 jaar, voor iedereen is een geschikte les. Dansen is niet alleen voor meisjes of dames. Gelukkig gaan in Nederland steeds meer jongens dansen, zij zijn ook bij ons van harte welkom! Iedereen kan meedoen, ongeacht niveau of ervaring.

De lessen bestaan uit een inleiding, scholing en vervolgens een dans. In de inleiding word je door eenvoudige passencombinaties lekker warm. Tijdens de scholing werken we onder andere aan houding, lenigheid, kracht en nieuwe technieken. De dansen zijn heel afwisselend en ook de muziek waarop we dansen is zeer gevarieerd.

Uiteraard worden de lessen aangepast aan de leeftijd van de dansers en danseressen. In de kleuterlessen werken we spelenderwijs aan ritme, tempo, uitbeelden en de eerste jazzdanspasjes. Met eenvoudige dansjes en spelletjes wordt gewerkt aan de motorische ontwikkeling. In groep 3 t/m 8 maken de spelletjes steeds meer plaats voor het serieuze dansen. Bij de tienergroepen worden hier steeds meer technieken aan toegevoegd. Ook voor volwassenen is in de 25+ groep ruimte om fanatiek te dansen. In de oudere volwassenengroepen wordt ook lekker gedanst, maar verschuift het accent meer richting lichaamsscholing en oefeningen.

Al onze groepen (m.u.v. oudere volwassenengroepen) hebben regelmatig een optreden. Dat kunnen optredens in de buurt zijn tijdens Koningsdag, een kerstmarkt of in een woonzorgcentrum of regionale dansshows.