jazz_recreatie
JAZZ SELECTIE

JAZZ SELECTIE

Voor leden vanaf ongeveer 6 jaar bestaat de mogelijkheid geselecteerd te worden voor een selectiegroep jazzdans. Deze leden vallen in de recreatieve lessen op door hun talent, inzet, lenigheid en enthousiasme. Elk seizoen zijn er diverse selectiegroepen, voor verschillende leeftijden en niveaus.

De selectieleden trainen naast hun recreatieve les ook één keer per week in de selectie. In deze les wordt aandacht besteed aan moeilijkere passen en technieken en ligt het tempo een stuk hoger. Deze groepen trainen hard voor verschillende demo’s en de voorronde van het NK Jazzdans. Een echte uitdaging dus voor de leden die hiervoor geselecteerd worden!

De afgelopen jaren hebben onze selectiegroepen bijzonder goed gepresteerd. Naast meerdere prijzen tijdens voorrondes hebben zij ook landelijk op het podium gestaan.

Kleding

Vanaf dansseizoen 2023-2024 dansen al onze selectieteams op dansvoetjes. Hiervoor gebruiken we de teentjes "Bloch soleil". Het selectiepakje is voor elke groep verschillend en zal daarom via de eigen leidster gedeeld worden.