ONK zorgt voor bruisende IISPA

  • 13 maart 2022

Na een jaar van afwezigheid door Corona, was het op zaterdag 12 maart tijd voor de zevende editie van de Oost-Nederlandse Kampioenschappen jazzdans. Meer dan 700 dansers en danseressen hebben deze dag hun wedstrijddans aan de jury laten zien. Dat ook het publiek weer had uitgekeken naar een echte wedstrijd was te zien aan de drukte op de tribune. Over de dag verspreid kwamen meer dan 1000 mensen kijken. De werkgroep ONK, die in samenwerking met ons als gastvereniging deze wedstrijd organiseerde, kijkt dan ook terug op een zeer geslaagde, gezellige en sportieve dag.

In verschillende categorieën zijn aan het eind van de ochtend en eind van de middag prijzen uitgereikt. De winnende groepen mogen zich een jaar lang Oost-Nederlands Kampioen noemen. Namens onze vereniging namen alle selectiegroepen deel aan deze wedstrijd, met mooie resultaten. De D9 werd zesde, de D13 vijfde, de C13 vierde, de C16 zesde, de B16 derde, de C19 tweede, de B19 derde en als klap op de vuurpijl mocht de C20 het hoogste podium betreden; zij werden eerste in hun categorie en zijn daarmee kampioen!

Na een dag vol wedstrijddansen was het ’s avonds de beurt aan de jongere recreatiegroepen van onze vereniging. De sporthal was omgebouwd tot  een theater en op muziek van onder anderen Kinderen voor kinderen, Bibi en Sheppard traden de leden in de leeftijd van 3 tot en met 12 jaar op voor wederom een volle tribune. Met een enthousiast “Waar is dat feestje” werd een zeer geslaagde dag feestelijk afgesloten.