Alles over corona en ODIN ’92

 • 25 april 2020

Op deze nieuwspagina komt alles te staan over corona omtrent onze vereniging. Laatste update: 25-4-2020. Let op: dit is oude informatie.

In verband met het corona virus komen met ingang van vrijdag 13 maart voorlopig alle lessen te vervallen. Dit was in ieder geval nog tot en met 28 april. Tijdens de laatste persconferentie is aangekondigd dat de maatregelen voor het sporten voor kinderen en jongeren versoepeld worden met ingang van 28 april. Jazzdans is een binnensport en dat betekent dat wij helaas nog niet op de gebruikelijke wijze mogen dansen. Uiteraard onderzoeken we op dit moment de mogelijkheden die er zijn om binnen de richtlijnen van de regering toch weer lessen aan te kunnen bieden. Hierin zijn we afhankelijk van de richtlijnen van de gemeente Almelo én de KNGU. Zodra hier nieuws over is, zullen wij jullie daar in meenemen.

Online lessen

In ieder geval gaan we voorlopig door met de online lessen, maar daar gaan wel wat dingen in veranderen.

 • De filmpjes die we op YouTube plaatsen zijn vanaf komende week alleen met een link te bekijken. Al onze leden zullen deze link via hun eigen leidster ontvangen. Je komt dan direct in onze afgeschermde playlist, waar we alle filmpjes plaatsen. Je kunt ze zo vaak bekijken en meedoen als je wilt.
 • In de meivakantie gaan we gewoon door met filmpjes! Deze weken zal het aanbod wel iets anders zijn dan je gewend bent. Elke dag leren we een stukje dans aan. Aan het eind van de week plakken we alles achter elkaar en ken je de hele dans. Oefen deze dans goed, want hier hopen we na de zomer nog iets leuks mee te doen! De eerste week van de vakantie is de dans geschikt voor de leden van de basisschool, de tweede week voor de oudere leden, maar uiteraard mag je beide weken meedoen.
 • Na de meivakantie zijn we van plan elke week een nieuwe les op te bouwen. Dat betekent dat je op maandag een warming-up krijgt, dinsdag scholing en zo verder. Als je eind van de week alle filmpjes achter elkaar meedoet heb je een hele les! Uiteraard hangt dit af van wanneer we weer fysieke lessen kunnen gaan geven.
 • Daarnaast blijven we op Instagram en Facebook allerlei extra’s plaatsen: Challenges, opdrachten, enzovoort. We blijven ook live-lessen geven via Instagram en Facebook (ook te volgen als je zelf geen account hebt). Deze lessen kun je het beste ook live meedoen, want
  de muziek wordt achteraf soms gedempt i.v.m. muziekrechten. Daar kunnen wij helaas niks aan doen.

Optredens, wedstrijden en ledenvergadering

 • Alle voorrondes voor het NK en het NK zelf zijn geannuleerd. (Lees hier het bericht van de KNGU.)
 • Koningsdag in Almelo en de Roparun zijn afgelast. Dit bekent dat wij hier geen optredens kunnen verzorgen, zoals wij dit ieder jaar doen.
 • De ledenvergadering die we altijd in april houden, gaat niet door. We gaan de ledenvergadering aangepast vormgeven. We houden jullie op de hoogte.
 • De Dance2Demo in Twello is ook geannuleerd.
 • Hoe het met de einddemo op 28 juni zal gaan is nog onzeker, maar houd er rekening mee dat die misschien niet doorgaat. We zullen jullie op tijd op de hoogte brengen.

Fit zolang je thuis zit

Hoewel we niet met elkaar in de zaal kunnen dansen, kunnen jullie wel een paar keer per week via social media meedoen met de live lessen. Er worden ook dagelijks filmpjes op onze YouTube, Facebook en Instagram geplaatst en er worden mooie challenges bedacht. Kortom, we blijven dansen!

Halvering contributie

Helaas kunnen we voorlopig niet dansen. De kosten voor de vereniging, zoals de huur van onze zalen, lopen echter wel gewoon door. Om onze leden tegemoet te komen, zullen we de contributie in de maanden april en mei halveren. Op die manier dragen we samen de lasten in deze periode. Zodra bekend is hoe de maatregelen er na 1 juni uitzien, zullen we een beslissing nemen over de contributie vanaf dat moment.

Wij danken jullie voor je begrip en we hopen dat er snel weer samen gedanst kan worden!