Geslaagde Oost-Nederlandse Kampioenschappen

  • 9 februari 2020

Op zaterdag 8 februari organiseerde de werkgroep ONK in samenwerking met ODIN ’92 de Oost-Nederlandse Kampioenschappen jazzdans in de IISPA in Almelo. Bijna 800 deelnemers gingen verdeeld over 60 groepen de strijd met elkaar aan voor de titel Kampioen van Oost-Nederland. De dansers en danseressen in de jongste categorie waren pas tussen de zes en negen jaar oud. De tribune was de hele dag goed gevuld met een enthousiast publiek.

De deelname van de selectiegroepen van ODIN was niet onverdienstelijk! De jongste groep van ODIN ’92 behaalde hier een mooie vijfde plaats met een feestelijke en vrolijke dans. Ook de oudste selectiegroep in de categorie B20+ behaalde een mooie vijfde plaats. De volgende groepen hebben een podiumplaats behaald: de D13, C16 en C19 werden derde, de C20+ en B19 werden tweede. De meiden uit de C13 en B16 mogen zich een jaar lang Oost-Nederlands Kampioen noemen, zij behaalden de eerste plaats in hun categorie.

Tijdens gastoptredens voor de prijsuitreiking mochten verschillende groepen laten zien dat ODIN een diverse, brede vereniging is. De kleuters vertederden met hun Muizendans en in de middag liet het Vivencia Danceteam een prachtige demodans zien.

Na dit succesvolle evenement gaan alle groepen zich opmaken voor de komende demo’s en wedstrijden. Eind februari zullen verschillende groepen deelnemen aan de Dance2demo’s in Markelo en begin maart organiseert ODIN ‘92, wederom in de IISPA, een officiële voorronde op D-niveau en twee dansdemo’s.